Поиск по этому блогу

среда, 11 апреля 2012 г.

Pienākumi.
1.variants. Katram ģimenes loceklim ir savi pienākumi. Mammas pienākums ir gatavot garšīgus ēdienus, rūpēties par kārtību mājās. Mammai palīdz tante Oksana. Tantes pienākums ir tīrīt paklājus ar putekļusūcēju, mazgāt traukus, gludināt veļu, spodrināt apavus, iznest miskasti. Tētis rūpējas, lai ģimenei pietiktu naudas. Vectēva pienākums pelnīt naudu un rūpēties par vasarnīcu un dārzu, pļaut zāli. Vecmāmiņas pienākums ir sūkāt suņa spalvu un ar viņu pastaigāties. Mans pienākums ir rūpēties par tīrību savā istabā, saklāt gultu, vēdināt istabu. Pats galvenais mans pienākums ir labi mācīties skolā.

2.variants. Katrs ģimenes loceklis kaut ko dara ģimenes labā, katram ir savs pienākums. Mamma pelna naudu, gatavo garšīgus ēdienus. Vecmāmiņa rūpējas par mājas kārtību: tīra paklājus ar putekļusūcēju, mazgā traukus, gludina veļu, spodrina apavus, iznes miskasti.
Es rūpējos par tīrību savā istabā, saklāju gultu, vēdinu savu istabu, tīru papagaiļa būri, baroju zivis un mazgāju akvāriju. Tēvocis (mammas brālis) palīdz vecmāmiņai mājas darbos un atved mani uz skolu ar mašīnu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий