Поиск по этому блогу

среда, 11 апреля 2012 г.

Svētki skolā. Kā skolā svin svētkus.
Es mācos 3.b klasē. Klase ir draudzīga, mums patīk kopā pavadīt brīvo laiku un svinēt svētkus skolā. Ziemassvētki. Pirms Ziemassvētkiem mēs rakstām apsveikumus draugiem un vecākiem, paši gatavojam dekorējumus klasei. Šogad mēs izrotājām klasi ar lielām sniegpārslām. Pirms ziemas brīvlaika aktu zālē notiek liels pasākums – Ziemassvētku karnevāls. Ziemassvētku Vecītis izņem no dāvanu maisa dāvanas un apdāvina katru skolēnu. Pēc karnevāla mūs gaida svētku galds klasē.
Meteņi jeb Masļeņica. Šajā dienā ir neliels tirdziņš trešajā stāvā. Katram ir iespēja pārdot un nopirkt gardumus: pīrādziņus, groziņus ar krēmu, cepumus. Skolas pagalmā mēs sadedzinām salmu lelli, jo tā ir Masļeņicas simbols. Šis simbols saistīts ne tikai ar apnikušo ziemu, bet arī ar visām nepatikšanām, bēdām, kas sakrājušās gada laikā. Tad klasē mēs ēdam pankūkas - apaļas, dzeltenas kā saule.
Lieldienas. Pirms Lieldienām rotājam klasi ar pūpoliem un zaķīšiem. Mājās mēs krāsojam olas, cepam apaļus pīrāgus un atnesam skolā, tur klājam svētku galdu. Vieni ripina olas, citi sistas ar olām, lai pārbaudītu kam ola stiprākā. Skolas pagalmā ir šūpoles. Man patīk šūpoties šūpolēs!
1.septembris. Tā ir Zinību diena. Mēs ejam uz skolu ar ziedu pušķiem. Skolotāja Natālija Petrovna satiek mums pie skolas durvīm un ved klasē, kur notiek pirmā klases stunda. Mēs dāvinām ziedus klases audzinātājai. Tā ir laimīga un priecīga diena, jo mēs atkal esam visi kopā!

Комментариев нет:

Отправить комментарий